Националният Борд по Туризъм  се обяви в категорична подкрепа на

...
Националният Борд по Туризъм  се обяви в категорична подкрепа на
Коментари Харесай

Националният борд по туризъм подкрепя протеста срещу полицейския произвол в Пловдив

Националният Борд по Туризъм  се разгласи в безапелационна поддръжка на митинга против полицейския произвол на притежатели и чиновници на заведения в Пловдив.

Ето и позицията на борда:

„ Националният Борд по Туризъм поддържа справедливия митинг, проведен през днешния ден, 12.05.2023 година, от Българската Асоциация на Заведенията и Съюза на Заведенията в България, както и безапелационната реакция на техните ръководители господин Ричард Алибегов и господин Емил Коларов, по отношение на непремерените дейности от страна на органите на Министерство на вътрешните работи във връзка с клиентите на едно от известните заведения в Пловдив преди няколко дни.

Сигурността и спокойствието са фундаментални предпоставки за работа в туристическия бранш, както и изключително значими характерности за репутацията ни като привлекателна туристическа дестинация. Подобни демонстративни дейности от страна на Министерство на вътрешните работи надали реализират задачите на акцията, само че сигурно разрушават дългогодишни старания и вложения, които основават стопански доходи и работни места.

Националният Борд по Туризъм е градивен сътрудник на държавните и общински институции, само че в това време подчертаваме, че туристическият бизнес е измежду най- строго проверяваните и в този смисъл сътрудниците постоянно имат подготвеност да спомагат на контролните органи, само че това следва да се реализира с нужната мяра и с почитание към достолепието на всеки един клиент и екскурзиант ”.

Протестиращите ще изискат оставките на вътрешния министър Иван Демерджиев, основния секретар Петър Тодоров и шефа на пловдивската полиция Васил Костадинов. Протестът е под надпис " Няма да поносим ", а повода е скандалната акция в пловдивската дискотека " Bushido " на Гергьовдевден, когато 400 посетители на клуба бяха разсъблечени, обискирани и унижавани от чиновници на пловдивската полиция. 

Организатори на митинга са Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България, а в него ще се включат представители на разнообразни заведения в града. Началото е 11.30 часа през днешния ден, а протестиращите към този момент се съберат пред постройката на Областната дирекция на полицията на ул. " Княз Богориди ". 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР